Werk gezocht als Medewerker Uitvaartcentrum, Gelderland, Full-time - Uitvaartvacatures.nl

Aangeboden: Medewerker Uitvaartcentrum

Gelderland, Full-time

Geplaatst: 6 september 2018

Al van jongs af aan raakte ik enorm geïnspireerd bij het zien van een rouwstoet die voorbij kwam. Jaren later liep ik hier nog steeds mee in mijn hoofd. Keer op keer werd ik er naar toe gezogen. Dit is wat ik wil, ik weet het al zo lang, al zoveel jaren. Ik heb mij enorm verdiept in het vak. Hoe zou ik het zelf willen, als het zover is. Wat zou ik belangrijk vinden op mijn uitvaart. Tijdens de crematie van de oma van mijn vriend, een paar jaar geleden, was ik er uiteraard voor hem, en zijn familie. Maar tegelijkertijd vond ik het meesterlijk mooi en inspirerend om te zien hoe die dag verliep. Ik betrapte mijzelf erop dat ik meer aan het kijken was hoe het allemaal liep, dan te letten op de toespraak van mijn schoonmoeder. Natuurlijk heb ik zitten huilen, het was immers een heel verzorgde, emotionele dag.

Tijdens mijn werk in de zorg heb ik te maken gehad met het overlijden van bewoners. In al mijn werkende jaren, en privé, heb ik al aardig wat gezien. Deze bewoners werden vaak, voor korte duur, opgebaard in ons verpleeghuis. Ik weet nog goed de eerste keer dat ik ‘ afscheid ‘ ging nemen. Ik stond voor deze bewoner en hij lag er zo vredig bij, in zijn smoking. Geen hartslag… dat is waar ik direct naar keek, en tegelijkertijd ook het enige verschil. Hij had zo kunnen liggen slapen.

Voor veel mensen behoort de uitvaart van een dierbare tot een van de meest intieme momenten van hun leven. Daarom vind ik het erg belangrijk dat ik als uitvaartondernemer integer en tactvol ben. Ik weet wat ik wel en niet kan zeggen en dat vertrouwelijke informatie niet op straat mag worden gegooid. Belangrijk vind ik verder dat ik kalm overkom bij mensen. Gestrest gedrag wekt weinig vertrouwen: al heb ik drie uitvaarten op een dag, ik blijf een rustpunt voor de mensen om mij heen, zodat ze op mij terug kunnen vallen. Bij dat vertrouwen hoort ook de instelling om 24 uur per dag voor mijn klanten klaar te staan. Ook ben ik flexibel in de zin dat ik er rekening mee houdt in zeer uiteenlopende situaties terecht te kunnen komen. Ik weet nooit hoe de volgende week eruit gaat zien.

Om de nabestaanden zo goed mogelijk van dienst te zijn, beschik ik te allen tijde over een luisterend oor. Door het stellen van de juiste vragen kom ik precies te weten wat de wensen van mijn klanten zijn. Ik kan mij uitstekend inleven in de gevoelens van anderen. Dood en rouw zijn zaken die mensen niet zo snel met een vreemde willen delen, maar door het tonen van duidelijke betrokkenheid, kan ik mij indenken dat nabestaanden zich op hun gemak zullen voelen. Ik zal er alles aan doen om dat ook zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Een klantgerichte instelling hoort hier natuurlijk ook bij. Ik heb geen probleem met een rol op de achtergrond, terwijl er voortdurend een beroep op mij wordt gedaan. Ik zal altijd op gepaste wijze afstand bewaren, zonder onpersoonlijk of koel over te komen.

Ik ben een leergierig persoon. Zaken pak ik vlot op. Ik weet wat ik wil, en waar ik in mijn hart gelukkig van zal worden. Ik weet wie ik ben, en waar ik sta. Ik kan dit aan, zeg ik vaak tegen mezelf. Dit moet ik gewoon proberen. Dat is ook mijn motto, want niet geschoten blijft altijd mis. Mijn familie en vrienden moeten al jaren aanhoren hoe enorm graag ik de uitvaart branche in wil. Mijn moeder zegt altijd: ‘’Ik zou het niet kunnen, maar ik zie het bij jou helemaal voor me’’ Ik ben daarom ook altijd bereid om onderaan de ladder te beginnen. Als het mij maar lukt. Pas geleden was ik met mijn vriend bij de avondwake en de crematie van het pasgeboren baby’tje van onze vrienden, dat maar 2,5 uur heeft geleefd, waarbij ik echt diep respect heb en bewondering voor de medewerkers van de Uitvaartonderneming en Crematoria. Intens mooi gesproken door de medewerkers, met een lach en een traan. Ontzettend mooi verzorgt. Na afloop zei ik tegen onze vriendin: ‘’Dit zag ik niet aankomen. Wat was het intens mooi’’ waarop ze zei: ‘’Dan hebben we het goed gedaan, jouw opmerking was precies onze bedoeling. Een onvergeten indruk achterlaten’’ Prachtig.

Relevante werkervaring

Advies/Planner bij Medipoint

Verkoop Adviseur Binnendienst bij Life&Mobility, een bedrijf dat de leverancier en producent is van elektrische rolstoelen en scootmobielen.

Klant Contact Medewerker bij RSR Revalidatieservice

Woonbegeleider op de afdeling Psycho Geriatrie van Verpleeghuis Liemerije.

LinkedIn profiel van deze persoon

linkedin Tweeten